Jezelf in de tabellen lopen

De tabellen

Ik zag ze voor het eerst al enkele jaren geleden. In mijn allereerste marathonboek bij mijn allereerste marathonvoorbereiding. Ik kreeg hem van mijn mijn moeder. Het is het de bijbel der marathonvoorbereidingsboeken. Steffny.

 
Ik las het ijverig, omdat ik van mijn eerste marathon een succes wilde maken (lees: ik wilde aankomen). Ik maakte berekeningen en probeerde te begrijpen. 
Tot ik aan die tabel kwam. Die tabel met daarin je 'actuele 10-km tijd'. En daarbij snelheden voor verschillende trainingen.
 
En al gauw bleek dat ik geen 'echte' was. Mijn 'actuele 10-km tijd' stond niet eens in de tabellen.  
Steffny schrijft voor de snelle lopers. Voor de doorwinterde marathonlopers. Steffny had niet mijn lopersprofiel in gedachten toen hij zijn tabellen opstelde. En ik heb zijn boek zwaar ontgoocheld dichtgeklapt. Om nooit meer te openen. 
Ik kocht een ander boek: duidelijk meer geschreven voor mijn lopersprofiel: marathonlopen kan iedereen!

Een aanrader :-)
Ik ben aangekomen. Die eerste marathon. En ook die tweede en derde. Aan een tijd die traag tot extreem traag is. Maar ik heb ze uitgelopen. Elke keer. Ik ben een aankomer, geen opgever. Ik ben een bijterke. Een traag bijterke :-)









Tot een maand geleden.
Mijn lief was me aan het uitleggen waarom mijn lsd'ke niet te snel mag zijn en aan welk tempo ik hem best liep.  
En hij haalt het boven: mijn grootste frustratie der frustraties. Steffny!
Erger nog. Hij neemt dé tabel erbij. 
En hij wijst een lijn aan in de tabel. "Kijk,", zegt hij, "jij loopt zo snel op 10 km, dus moet die tijd haalbaar zijn."

Als dit nu een amerikaanse film was, zou een ontroerend melancholisch en misschien ook bombastisch liedje op de achtergrond te horen zijn. 

Ik. Of beter. Mijn tijd staat IN de taballen.
De tabellen.
Van Steffny. 
 

Reacties

  1. Ik ben erg blij om mijn ervaring hier te delen, mijn naam is Brenda en ik was gelukkig getrouwd. Pas toen mijn man zei dat ik hem bedroog, werden we allebei zeurende paren, hij kon het niet geloven, noch vertrouwde hij op mijn woorden, dus vroegen we om een scheiding, later werden we gescheiden en beloofden we dat we het nooit zouden goedmaken. Lang probeerde ik verder te gaan, maar ik kon niet zonder hem blijven, dus begon ik een zoektocht naar de terugkeer van mijn man, toen werd ik doorverwezen naar Dr.IZOYA. Een geweldige man die ik tegenkwam, hij sprak een liefdesbetovering uit en zorgde ervoor dat mijn man binnen 24 uur terugkeerde. hiermee ben ik hier om het contact van Dr. IZOYA te delen, hem te bereiken via drizayaomosolution@gmail.com. Hij is inderdaad krachtig en gespecialiseerd in de volgende zaken ...
    (1) Allerlei liefdesbetoveringen. (2) Stop met scheiden. (3) Beëindig onvruchtbaarheid. (4) Heb geestelijke hulp nodig.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Surrender, overgave... een gave

Vaseline: mijn beste vriend in tijden van...

the art of jogging - luisteren naar je hart